Πώς ενισχύετε την ανέλιξη της καριέρας; Ακούστε το από έναν CEO – Με αποφασιστικότητα

Πριν αρκετές εβδομάδες, είχα την ευκαιρία να γνωρίσω τους εργαζόμενους στα Προγράμματα Ανάπτυξης Εναλλαγής Θέσεων Εργασίας της Baxter. Πρόκειται για απόφοιτους κολεγίου με μεγάλες δυνατότητες που έχουν διάφορους ρόλους στον επιλεγμένο τομέα τους – Έρευνα και Ανάπτυξη, Οικονομικά, Πωλήσεις και πέραν αυτών – για να κτίσουν τις δεξιότητες και τις ηγετικές ικανότητές τους. Με άλλα λόγια, είναι τα ταλέντα που ορίζουν το μέλλον της Baxter.

Η επαφή με ενθουσιώδεις νεαρούς επαγγελματίες με πάει πίσω στις δικές μου ρίζες, όταν ήμουν ένας πρόθυμος νεοπροσληφθείς που έκτιζα την πορεία μου στην εταιρική ζωή. Οι ερωτήσεις που με έκαιγαν τότε είναι οι ίδιες που ακούω και σήμερα: Τι σας παρακινεί; Πώς φτάσατε από το Σημείο A στο Σημείο B; Ποιο είναι το μυστικό για μια πετυχημένη καριέρα;

Ανάλογα με τη στιγμή, οι απαντήσεις μου αποτύπωναν ένα φάσμα θετικών ιδιοτήτων, που κατέληξα ότι είναι απαραίτητες για μια αποτελεσματική ηγεσία, από μια στρατηγική σκοπιά, και αποδέχονταν τη διαφορετικότητα ως την προσαρμοστικότητα και την αίσθηση χιούμορ.

Τελευταία, όμως, συνειδητοποίησα ότι υπάρχει μία ιδιότητα την οποία τείνω να τονίζω πάνω από όλα. Πείτε το επιμονή, πείσμα, ώθηση ή αποφασιστικότητα. Πρόκειται για τη θέληση προς μια ανοδική πορεία και την επίτευξη εκπληκτικών αποτελεσμάτων, ακόμα και αν – ή ειδικά – αντιμετωπίζετε αντιστάσεις στη διαδρομή.

Δεν πρόκειται για μια απάρνηση ιδεών ως αποστάτης στον εργασιακό χώρο. Αντίθετα, πρόκειται για τον τρόπο αντιμετώπισης των προκλήσεων, με σκοπό την επίτευξη αποτελεσμάτων που συνάδουν με την αποστολή και τις αξίες της εταιρείας σας.

Όπου και αν εργάζεστε, ελπίζω να λειτουργείτε σε ένα δομημένο περιβάλλον και με μια κουλτούρα που σας επιτρέπει να πετυχαίνετε καθημερινά αποτελέσματα με όσο το δυνατόν μεγαλύτερη επιτυχία. Όμως, υπάρχουν και εκείνες οι στιγμές κατά τις οποίες η έμπνευση ή η σκληρή δουλειά φέρνουν νέες γνώσεις. Οραματίζεστε μια λύση που μπορεί να βελτιώσει την απόδοση ή βλέπετε μια ευκαιρία για να την αδράξετε. Πώς κάνετε δικές σας αυτές τις στιγμές; Πώς διαχειρίζεστε την αντίσταση; Επιδεικνύετε το θάρρος των απόψεών σας; Αυτές είναι οι στιγμές που θα καθορίσουν μια καριέρα.

Η αποστολή της Baxter είναι να σώζει και να διατηρεί ζωές. Οι εργαζόμενοι στην εταιρεία το αγκαλιάζουν αυτό…και οι πραγματικά ξεχωριστοί αγωνίζονται να κάνουν τη διαφορά πιο μεγάλη σε καθημερινή βάση. Είναι αποφασισμένοι να δουν τα εμπόδια ως ευκαιρίες. Η λύση που δίνουν είναι αυτό που μας ωθεί προς τα εμπρός και ωθεί και τους ίδιους προς τα εμπρός.

Υπάρχουν πολλές διαδρομές για ανέλιξη της καριέρας και δεν υπάρχουν ποτέ δύο ίδιες. Για μένα, όμως, το πείσμα σας όταν υπερβαίνετε εαυτόν είναι αυτό που θα καθορίσει τις τελικές δυνατότητές σας.

—Joe Almeida, Πρόεδρος Δ.Σ. και CEO

Μάθετε περισσότερα για τις καριέρες που επηρεάζουν ζωές και την αφοσίωσή μας στη προσωπική και επαγγελματική ανέλιξη.