?

Εμβόλια

Οι πληροφορίες αυτές προορίζονται για παγκόσμια χρήση. Παρακαλούμε συμβουλευτείτε την κατάλληλη – ανάλογα με τη χώρα – ιστοσελίδα της Baxter για περισσότερες πληροφορίες. Ορισμένες δηλώσεις σχετικά με προϊόντα ή διαδικασίες ενδέχεται να διαφέρουν από τις εγκεκριμένες ενδείξεις σε συγκεκριμένες χώρες. Ως εκ τούτου, να συμβουλεύεστε πάντα την Περίληψη των Χαρακτηριστικών του Προϊόντος (SPC) της συγκεκριμένης χώρας, τα φύλλα οδηγιών για το χρήστη ή τις οδηγίες χρήσης. Για περισσότερες πληροφορίες, παρακαλούμε επικοινωνήστε με τον τοπικό εκπρόσωπο της Baxter.

Επισκόπηση

Οι τεχνολογίες στις οποίες εξειδικευόμαστε – σύζευξη πολυσακχαρίτη – πρωτεΐνης μεταφοράς, ανασυνδυασμένα συστήματα έκφρασης και κυτταρική καλλιέργεια - έχουν τη δυνατότητα να ανοίξουν την πόρτα σε μια ολόκληρη νέα γενιά εμβολίων με σκοπό την προστασία από βακτήρια και ιούς.

Στο ερευνητικό μας κέντρο, στο Orth an der Donau, στην Αυστρία, οι επιστήμονές μας εργάζονται για να εφαρμόσουν αυτές τις τεχνολογίες σε νέα εμβόλια και για να βελτιώσουν την επίδοση των εμβολίων της Baxter που ήδη κυκλοφορούν στην αγορά. Αυτή τη στιγμή, κυκλοφορούν στην αγορά δύο προϊόντα: ένα εμβόλιο κατά της κροτωγενούς εγκεφαλίτιδας (TBE) και ένα εμβόλιο κατά της μηνιγγιτιδοκοκκικής μηνιγγίτιδας ομάδας C.

Η Baxter έχει αναπτύξει μια μοναδική τεχνολογική πλατφόρμα για την παραγωγή εμβολίων κατά της γρίπης σε μια βιομηχανική κλίμακα βασισμένη στην αποκλειστική, χωρίς πρωτεΐνες ορού, τεχνολογία κυττάρων Vero, η οποία μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την παραγωγή εποχιακών και πανδημικών εμβολίων.

Τον Μάρτιο του 2009, η Baxter ήταν η πρώτη που έλαβε άδεια από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων (EMEA) για ένα πρότυπο πανδημικό εμβόλιο έναντι του H5N1 βασισμένο σε μια κυτταρική καλλιέργεια.

Τον Οκτώβριο του 2009, η Baxter έλαβε την άδεια κυκλοφορίας για το πρώτο, βασισμένο σε κυτταρική καλλιέργεια, μη ανοσοενισχυμένο εμβόλιο πανδημικής γρίπης H1N1, στην Ευρωπαϊκή Ένωση.


Η Baxter συνεχίζει να παρέχει εμβόλια στις εθνικές αρχές δημόσιας υγείας που έχουν σύμβαση με την εταιρία. Τα εμβόλια έχουν ήδη διατεθεί σε χώρες όπως το Ηνωμένο Βασίλειο, η Ιρλανδία, η Νέα Ζηλανδία, η Γερμανία και η Αυστρία για χρήση στα εθνικά προγράμματα εμβολιασμού.

Εμβόλια της Baxter: