?

Περιτοναϊκή κάθαρση

Οι πληροφορίες που παρέχονται δεν προορίζονται να υποκαταστήσουν τις επαγγελματικές ιατρικές συμβουλές. Για τη διάγνωση και τη θεραπεία οποιασδήποτε πάθησης πρέπει να συμβουλεύεστε ειδικό γιατρό που διαθέτει άδεια ασκήσεως επαγγέλματος.

Αποκτήστε τον έλεγχο της κατάστασης πραγματοποιώντας την κάθαρση στο σπίτι. Υπάρχουν δύο τύποι κάθαρσης που μπορούν να γίνουν στο σπίτι: η περιτοναϊκή κάθαρση (ΠΚ) και η αιμοκάθαρση στο σπίτι (HHD). Η αιμοκάθαρση στο σπίτι δεν προσφέρεται ακόμα στην Ελλάδα. Για οποιονδήποτε τύπο κάθαρσης στο σπίτι, θα εκπαιδευτείτε από τους επαγγελματίες της υγείας να εκτελείτε τη διαδικασία μόνοι σας ή με τη βοήθεια ενός συγγενούς ή φίλου, εφόσον τη χρειάζεστε. Πολλοί ασθενείς επιλέγουν την κάθαρση στο σπίτι, γιατί μπορεί να είναι πιο άνετη, ευέλικτη και βολική, καθώς τους δίνει μεγαλύτερη ελευθερία να διατηρήσουν τον τρόπο ζωής τους. Στην Ελλάδα αυτή τη στιγμή, μόνον η περιτοναϊκή κάθαρση πραγματοποιείται στο σπίτι.

Με την περιτοναϊκή κάθαρση (ΠΚ), οι άχρηστες ουσίες, οι τοξίνες και τα υγρά απομακρύνονται από τους νεφρούς σας μέσα στον οργανισμό σας, με χρήση του φυσιολογικού φίλτρου του σώματός σας που ονομάζεται περιτοναϊκή μεμβράνη. Η ΠΚ μπορεί να γίνει κατά τη διάρκεια της ημέρας ή της νύχτας.