?

Επιχειρηματικές δραστηριότητες

Είμαστε μια παγκόσμια, πολλαπλών δραστηριοτήτων εταιρεία προϊόντων υγείας, η οποία αναπτύσσει εξειδικευμένες θεραπείες και φάρμακα που σώζουν και διατηρούν ζωές. Τα προϊόντα μας χρησιμοποιούνται για την αντιμετώπιση σοβαρών και απειλητικών για τη ζωή ασθενειών όπως αιμορροφιλία, ανοσοανεπάρκεια/αυτοάνοσα νοσήματα, λοιμώδεις νόσοι, νεφρική νόσος, τραύματα και άλλες χρόνιες και οξείες ιατρικές καταστάσεις. Χρησιμοποιούμε τον μοναδικό μας συνδυασμό τεχνογνωσίας στις ιατρικές συσκευές, στη βιοτεχνολογία και στα φαρμακευτικά προϊόντα για την προώθηση της φροντίδας των ασθενών παγκοσμίως.

Ο συνδυασμός του εύρους και της εξειδίκευσης δημιουργεί καινοτομίες σε πολλούς θεραπευτικούς τομείς. Η Baxter διαθέτει έξι γνωστικούς τομείς, γεγονός που προσδίδει στην εταιρεία ένα ανταγωνιστικό πλεονέκτημα και μοναδικές ευκαιρίες για την ανάπτυξη προϊόντων και υπηρεσιών. Αυτοί οι τομείς είναι θεραπείες προερχόμενες από το πλάσμα και ανασυνδυασμένες, συστήματα χορήγησης φαρμάκων, σχεδιασμός τεχνικού εξοπλισμού και λογισμικού, ιατρικώς συμβατά πλαστικά, ενδοφλέβια διαλύματα και στείρωση.

Λειτουργούμε σε ιδιόκτητα γραφεία και εγκαταστάσεις παραγωγής σε 62 χώρες και έχουμε την έδρα μας στο Deerfield έξω από το Σικάγο. Παγκοσμίως, ο Όμιλος έχει περίπου 48.500 υπαλλήλους, συμπεριλαμβανομένων των 92 εργαζομένων στην Ελλάδα. Κατά το 2011, οι πωλήσεις ανήλθαν στα $13,9 δισεκατομμύρια και οι δαπάνες Έρευνας και Ανάπτυξης ανήλθαν στα $946 εκατομμύρια.

Η Baxter είναι ένας παγκόσμιος ηγέτης στην αγορά με το 70% των πωλήσεων να προέρχονται από προϊόντα με ηγετικές θέσεις στην αγορά. Σχεδόν το 60% των πωλήσεων προέρχονται εκτός των Ηνωμένων Πολιτειών. Η Ευρώπη είναι μια σημαντική περιοχή με περίπου 15.000 εργαζόμενους, τρία ερευνητικά κέντρα και 20 εγκαταστάσεις παραγωγής.